Simpozionul Știintific Național al Centrului de Studii Misionare și Ecumenice „Sfântul Apostol Pavel „, la Târgoviște

Astăzi, 27 noiembrie a.c., are loc în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității „Valahia” din Târgoviște, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Nifon, Decanul Facultății, Simpozionul Știintific Național al Centrului de Studii Misionare și Ecumenice „Sfântul Apostol Pavel”, cu tema: „Istorie, cultură și spiritualitate la Târgoviște în prima jumătate a secolului al XVI-lea – cu relevanță pentru misiunea Bisericii astăzi”.

La manifestare participă profesori de teologie și de istorie, personalități marcante de la marile centre universitare din țară, dar și studenți și iubitori de teologie și de istorie.

Această manifestare științifică este un omagiu adus celor 500 de ani scurși de la tiparirea primului Liturghier ortodox de către Ieromonahul Macarie, la Târgoviște, comemorării a jumătate de mileniu de la trecerea la Domnul a Sf. Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și proclamării canonizării Cuviosului voievod Neagoe Basarab, domnitorul Țării Românești, în acest an.

Simpozionul va debuta la ora 9.00 și este organizat pe trei secțiuni: I. Ieromonahul Macarie și începutul tiparului la Târgoviște; II. Patriarhul Nifon al II-lea, organizatorul vieții bisericești din Țara Românească și III. Rolul lui Radu cel Mare și al lui Neagoe Basarab la dezvoltarea culturii și spiritualității românești.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TRGOVIȘTEI

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…