Simpozionul Serile Filocalice s-a deschis în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei

Duminică, 16 noiembrie 2008, orele 18.00, a început cea de-a XIV-a ediție a Simpozionului „Serile Filocalice”, organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de către Asociația Studenților Creștini Ortodocși (ASCOR)-filiala București în cooperare cu Arhiepiscopia Bucureștilor.

Evenimentul inaugural s-a desfășurat în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei din București și a fost onorat de prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel al Bisericii Ortodoxe Române. După ce a evocat personalitatea Părintelui Academician Dumitru Stăniloae, model pentru teologia și viața creștină de azi, Preafericirea Sa a susținut conferința cu tema „Biserica – locul întâlnirii oamenilor cu Dumnezeu”. Expunerea s-a concentrate asupra Tainei Bisericii, prefigurate în Vechiul Testament și împlinite în Noul Testament, și a legăturii interioare dintre spiritualitatea biblică și liturgică în Biserica Ortodoxă, cu exemplificări și tâlcuiri ale textelor, simbolurilor și acțiunilor liturgice din slujba de sfințire a locului pentru o nouă biserică și din slujba de sfințire a noului locaș de închinare.

Partea a doua a primei Seri Filocalice de anul acesta a fost dedicată răspunsurilor duhovnicești date de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la întrebările participanților și dialogului cu membrii ASCOR.

Simpozionul „Serile Filocalice” continuă la București până la sărbătoarea Sf. Apostol Andrei, Ocrotitorul României, duminică 30 noiembrie 2008.

Comentarii Facebook


Știri recente