Simpozionul „Serile Filocalice”, în Capitală

În Capitală va debuta mâine, 14 noiembrie, seria conferințelor din cadrul Simpozionului „Serile Filocalice”, eveniment organizat anual de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români – București. Întâlnirile se vor desfășura în „Aula Magna” a Facultății de Drept. Prima conferință se va desfășura mâine seară, de la ora 18:00, și va fi susținută de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop-vicar patriarhal, care va vorbi despre Crezul Ortodox și Autocefalia Bisericii noastre, informează TRINITAS TV. Următoarele întâlniri vor avea loc în zilele de 18, 21, 28 și 30 noiembrie.

„Aceste conferințe au o continuitate de aproape 15 ani în spațiul bucureștean. Ele au fost începute ca o dorință a tinerilor studenți de a difuza învățătura părinților filocalici, în duhul descoperit de Părintele Dumitru Stăniloae”, a spus Cristina Posteucă, Vicepreședinte ASCOR – București.

La aceste întâlniri sunt așteptați să participe studenți din toate centrele universitare din Capitală, precum și liceeni.

În cadrul Simpozionului „Serile Filocalice”, participanții își vor îmbogăți cunoștințele religioase și vor putea găsi răspunsuri la numeroase probleme, atât duhovnicești, cât și sociale, cu care se confruntă în viața de zi cu zi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…