Simpozionul Serile Filocalice, în Capitală

Liceenii și studenții din Capitală sunt așteptați să participe, între 15 și 28 noiembrie 2012, la simpozionul „Serile filocalice Dumitru Stăniloae”. Evenimentul se află la cea de-a XVII-a ediție și este organizat anual în Postul Nașterii Domnului de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români din București.

„Aceste conferințe au fost inițiate în anul 1995, în urmă cu 17 ani, de către studenții din acea perioadă care făceau parte din ASCOR, din dorința de a răspândi învățătura Părinților Filocalici în duhul Părintelui Dumitru Stăniloae. Aceste conferințe au ca scop oferirea posibilității tinerilor de a învăța și de a-și răspunde la anumite întrebări pe care le au prin faptul că noi invităm diferiți părinți și Înaltpreasfințiti, ei având posibilitate să adreseze întrebările lor în mod direct”, a declarat pentru TRINITAS TV, Flavia Vîlsan, vicepreședinte al A.S.C.O.R. București.

Prima conferință va avea loc mâine, 15 noiembrie, de la ora 18:00, în Amfiteatrul Mare al Spitalului Universitar de Urgență și va fi susținută de Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord. Tema acesteia va fi „Construirea unei societăți – asumarea propriului rol”.

Următoarele conferințe se vor desfășura la Casa de Cultură a Studenților din București în zilele de 18, 25 și 28 noiembrie.

La conferințe sunt așteptați să participe și credincioși din Capitală.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…