Simpozionul Rugul Aprins la Mănăstirea Antim

Biblioteca Sfântului Sinod de la Mănăstirea bucureșteană Antim găzduiește, zilele acestea, Simpozionul „Rugul aprins, mărturisire și rugăciune în duhul Ortodoxiei”. Evenimentul este prilejuit de împlinirea a 100 de ani de la nașterea Părintelui Arhimandrit Sofian Boghiu și 10 ani de la trecerea sa la Domnul; și a 50 de ani de la trecerea la cele veșnice a Părintelui Ieroschimonah Daniil Sandu Tudor. Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel este Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, informează TRINITAS TV.

La lucrări a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

„Părintele Sofian Boghiu a fost unul dintre cei mai mari duhovnici ai țării noastre în veacul al XX-lea în timpurile cele mai grele. Cu siguranță că Dumnezeu a ridicat aceste suflete tocmai pentru ca să ne încurajeze pe toți, să ne dea tărie să putem trece peste perioada grea a comunismului ateu. Aici, la București, părintele Sofian a fost un apostol al Bucureștilor, așa cum a fost numit, un om smerit, blând, bun și iubitor”, a spus cu această ocazie Înaltpreasfințitul Părinte Serafim.

Simpozionul este organizat de Mănăstirea Antim, Biblioteca Sfântului Sinod și Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

În cadrul simpozionului a fost vernisată și expoziția „Rugul aprins – sub persecuția comunistă”.

Lucrările vor continua și duminică, după Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente