S-a încheiat Simpozionul Naţional Studenţesc de la Tismana

Lucrările Simpozionului Naţional Sudenţesc de la Tismana s-au încheiat marţi, 05 aprilie 2016, informează site-ul oficial al Mitropoliei Olteniei. Întâlnirea de final a avut loc în sala de festivităţi a Hotelului Tismana. După două zile de prelegeri şi dezbateri în plen, cei 35 de tineri, participanţi la cea de a VIII-a ediţie a Simpozionului Naţional Studenţesc de la Tismana au primit diplome de merit şi daruri din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Irineu.

„În tot ceea ce facem trebuie să avem mintea lui Hristos”

În acest context, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Decanul Facultăţii de Teologie din Craiova, a mulţumit tuturor participanţilor.

„Acest simpozion a dobândit un contur bine centrat în contextul evenimentelor organizate de Facultatea noastră de Teologie (…) În ceea ce priveşte tematica întâlnirii de anul acesta, trebuie să spunem că a fost încărcată de un mesaj deosebit, referindu-se viaţa şi lucrarea Sfântului Antim Ivireanul şi la educaţia tinerilor din Biserica noastră. Sub acest generic, activitatea pe care aţi desfăşurat-o aici, la Tismana, aţi prezentat lucrările pregătite, aţi purtat discuţii şi aţi legat prietenii. Prin urmare, am putea spune că, în cadrul acestei întâlniri de lucru pe care aţi încheiat-o, ne putem integra în ceea ce spune Sfântul Apostol Pavel în Epistola sa către Corinteni, unde ne spune că trebuie «avem mintea Mântuitorului Hristos». Deci, tot ceea ce facem din punct de vedere intelectual şi duhovnicesc nu este decât o strădanie în a ne asuma această sintagmă a Sfântului Apostol Pavel, de a avea mintea lui Dumnezeu”, a spus IPS Părinte Mitropolit.

Simpozionul Naţional Stundeţesc de la Tismana, din perioada 4-5 aprilie, a fost organizat de Facultatea de Teologie din Craiova, în colaborare cu cinstitul aşezământ monahicesc şi Parohia „Maica Domnului” – Mântuleasa din Craiova. Anul acesta, la eveniment au luat parte studenţi teologi de la Facultăţile de Teologie din Bucureşti, Cluj-Napoca, Alba-Iulia şi Timişoara. Fiecare participant a prezentat un referat, conceput sub coordonarea unui cadru didactic universitar, în cadrul celor două secţiuni de lucru: „Educația religioasă în Sfânta Scriptură și Sfânta Tradiție” şi „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul în cultura și spiritualitatea ortodoxă”.

În deschiderea întâlnirii, luni, 4 aprilie, a fost lansat cel de al VII-lea număr al volumului „Opus Discipulorum”.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente