Simpozionul național intitulat „650 de ani de la recunoașterea Mitropoliei Țării Românești”

Astăzi și mâine se desfășoară, în Sala „Manole” a Palatului Episcopiei Argeșului și Muscelului, simpozionul național intitulat „650 de ani de la recunoașterea Mitropoliei Țării Românești”, informează TRINITAS TV. Întrunirea se desfășoară sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Calinic și reunește profesori de istorie bisericească de la mai multe facultăți de Teologie din țară, istorici și cercetători.

În cadrul simpozionului au fost lansate două cărți: „Legenda Mesterului Manole”, în varianta Vasile Alecsandri, în limbile română, franceză și engleză și „Neagoe Basarab – viata, opera și domnia”, scrisă de domnul profesor doctor Radu Ștefan Vergatti.

A doua temă propusă pentru acest simpozion a fost legată de hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române privind ridicarea Episcopiei Argeșului și Muscelului la rangul de Arhiepiscopie.

Simpozionul prefațează evenimentul de la finalul acestei săptămâni când, la Curtea de Argeș, Episcopia Argeșului și Muscelului va fi ridicată la rangul de Arhiepiscopie.

Comentarii Facebook


Știri recente