Simpozionul Național Explorări în tradiția biblică românească și europeană, la Iași

La sediul Filialei din Iași a Academiei Române au început astăzi, 4 noiembrie 2011 lucrările celei de-a doua ediții a Simpozionului Național Explorări în tradiția biblică românească și europeană.

Evenimentul este organizat de Centrul de Studii Biblico-Filologice al Universității „Alexandru Ioan Cuza” și reunește aproximativ 30 de specialiști în studii biblice de la diferite centre universitare din țară, după cum ne informează Radio TRINITAS. La deschiderea simpozionului au participat reprezentanți ai organizatorilor, precum și din partea rectoratului instituției de învățământ. Mitropolia Moldovei și Bucovinei a fost reprezentată de părintele profesor Gheorghe Popa, prorectorul universității ieșene.

El a apreciat, în discursul său, activitatea Centrului de Studii Biblioco-Filologice și, în special, preocuparea pentru cercetarea textelor sacre românești.

În cadrul simpozionului au fost lansate și două cărți, anume Receptarea Sfintei Scripturi între filologie, hermeneutică și traductologie și volumul VIII din seria Monumenta linguae Dacoromanorum-Biblia 1688, ambele apărute la editura Universității ieșene.

Lucrările simpozionului se vor încheia mâine, 5 noiembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente