Simpozionul Național Dialogul dintre teologie, filosofie și știință la Mănăstirea Caraiman

La Mănăstirea prahoveană Caraiman vor începe mâine, 29 septembrie 2011, lucrările Simpozionului național „Dialogul dintre teologie, filosofie și știință”. Evenimentul a ajuns la cea de-a IV-a ediție și este organizat de Patriarhia Română în colaborare cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea din București.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, diac. dr. Florin Marica, Inspector în cadrul Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române: „Noutatea pe care o aduce această a IV-a ediție Simpozionului național Dialogul dintre teologie, filosofie și știință, față de edițiile precedente, o reprezintă corelarea cu școlile de vară la care participă peste 100 de persoane, masteranzi, doctoranzi și profesori de Religie. Această asociere dintre simpozionul național, pe de o parte, și școlile de vară, pe de altă parte, contribuie la sporirea impactului manifestărilor prin posibilitatea unei interacțiuni dintre profesorii referenți, din cadrul simpozionului și participanții la școlile de vară, în vederea creșterii actului educațional”.

Profesori de la cele două universități vor susține prelegeri după care vor avea loc discuții. În ediția din acest an se va vorbi despre „Realitatea și semnificația spațiului”, în abordarea teologică, filosofică și științifică.

Vor fi prezenți 100 de profesori din învățământul liceal, doctoranzi și masteranzi, participanți la un alt program derulat de Universitatea din Iași și cea din București, care are drept scop receptarea corectă a raportului dintre religie, filosofie și știință în cadrul programelor școlare din învățământul liceal.

Lucrările simpozionului se vor încheia duminică, 2 octombrie.

Comentarii Facebook


Știri recente