Simpozionul național Artă și Civilizație în spațiile monahale românești la Mănăstirea Comana

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, Mănăstirea Comana, în parteneriat cu Comisia Națională a României pentru UNESCO, organizează în perioada 8 – 10 septembrie, în cadrul Centrului Cultural „Radu Șerban Voievod’ Simpozionul Național „Artă și civilizație în spațiile monahale românești”, informează site-ul episcopiagiurgiului.ro.

La eveniment participă invitați din toate regiunile țării: București, Giurgiu, Iași, Suceava, Sibiu, atât monahi și monahii, cât și clerici, profesori, avocați și istorici. Temele dezbătute se referă la patrimoniul cultural național, și la vetrele monahale românești, care au plămădit, păstrat și transmis de-a lungul timpului cultura și spiritualitatea ortodoxă.

În ultima zi a simpozionului este organizată o excursie de cercetare și documnetare la cetatea medievală Veliko Târnnovo din Bulgaria.

Simpozionul este organizat cu prilejul aniversării anul acesta a 550 de ani de la prima atestare documentară a Mănăstirii Comana, și se înscrie în șirul evenimentelor culturale și duhovnicești organizate de Episcopia Giurgiului în acest sens.

Comentarii Facebook


Știri recente