Simpozionul „Mehedinți – istorie, cultură și spiritualitate”, la final

S-au încheiat astăzi, 22 septembrie, lucrările simpozionului ,,Mehedinți – istorie, cultură și spiritualitate”, desfășurat zilele acestea în sala ,,Mitropolit Nestor Vornicescu” a Centrului eparhial al Episcopiei Severinului și Strehaiei, informează TRINITAS TV. Timp de trei zile, evenimentul a reunit ierarhi ai Bisericii noastre, profesori universitari, teologi și cercetători, oameni de cultură, precum și oficialități locale și județene.

Simpozionul, aflat la cea de-a treia ediție, a marcat Anul omagial al Crezului Ortodox și al Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române, precum și împlinirea a 160 de ani de la întronizarea Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica în scaunul de Episcop al Râmnicului Noului Severin. De asemenea, s-au comemorat 40 de ani de la trecerea la cele veșnice a vrednicului de pomenire mitropolit Nifon Criveanu și 10 ani de la plecarea la Domnul a mitropolitului Nestor Vornicescu.

Comunicările susținute zilele acestea vor fi publicate în volumul al treilea al simpozionului „Mehedinți – istorie, cultură și spiritualitate”.

Comentarii Facebook


Știri recente