Simpozionul internațional „Teologie și spiritualitate în gândirea Sf. Maxim Mărturisitorul”

Facultatea de Teologie din Craiova organizează în zilele de 17 și 18 octombrie simpozionul internațional cu tema „Teologie și spiritualitate în gândirea Sfântului Maxim Mărturisitorul”.

Lucrările simpozionului vor debuta vineri, 17 octombrie, ora 09.00, în sala de festivități a Arhiepiscopiei Craiovei, cu un cuvânt de deschidere rostit de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu Popa. Printre participanții care vor prezenta referate îi amintim pe dr. Karl Christian Felmy, profesor de istorie și teologie a Răsăritului creștin la Universitatea din Erlangen – Germania, preot conf. dr. Daniel Benga de la Facultatea de Teologie din București, preot lect. dr. Jan Nicolae de la Facultatea de Teologie din Alba Iulia, preot. lect. dr. Gavriil Trifa de la Facultatea de Teologie din Timișoara, preot conf. dr. Gheorghe Zamfir și preot conf. dr. Picu Ocoleanu de la Facultatea de Teologie din Craiova.

În după amiaza aceleiași zile, de la ora 17.00, prof. univ. dr. Karl Christian Felmy va susține o prelegere cu tema: „Semnificația teologică a Sfintelor Slujbe Ortodoxe”, în sala 467 „Mitropolit Nestor Vornicescu” a Universității din Craiova.

Sâmbătă, 18 octombrie, de la ora 09.00, participanții la simpozion vor fi prezenți la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Dumitru” din Craiova, la slujba Sfintei Liturghii, urmând ca lucrările simpozionului să se încheie la ora 13.00.

Sursa: Arhiepiscopia Craiovei

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…