Simpozionul internațional „Rugăciune și teologie. Anul Sfântului Vasile cel Mare”, la Caransebeș

În cadrul manifestărilor „Zilele credinței și culturii în Caraș-Severin”, ediția a III-a, marți 28 aprilie 2009, ora 10:00, în sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea”, Episcopia Caransebeșului a organizat simpozionul „Rugăciune și teologie. Anul Sfântului Vasile cel Mare”. Simpozionul este prilejuit de prăznuirea în anul 2009 a Sfântului Vasile cel Mare și a celorlalți sfinți capadocieni, precum și de comemorările jubiliare pe care Episcopia Caransebeșului le sărbătorește în acest an:

-150 de ani de la nașterea Arhimandritului Prof. Dr. Iosif Iuliu olariu, părintele studiilor biblice din România;

-150 de ani de la întemeierea Mănăstirii Călugăra, una din cele mai reprezentative mănăstiri din Banatul Montan, cu tradiție pustnicească din secolul al XII-lea.

În deschiderea simpozionului, Grupul „Katharsis” al Episcopiei Caransebeșului a susținut un recital festiv de muzică psaltică, apoi Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a arătat importanța simpozionului pentru viața bisericească din Eparhia Caransebeșului. Cuvânt de binecuvântare au adresat și ierarhii prezenți: Preasfințitul Timotei al Aradului, Preasfințitul Nicodim al Severinului și Preasfințitul Sebastian al Slatinei. A urmat comunicarea în plen a Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, care a vorbit despre cele trei candidaturi ale protosinghelului Dr. Iosif Iuliu Olariu pentru ocuparea scaunului de episcop al Caransebeșului.

În încheierea deschiderii festive s-a lansat DVD-ul ce cuprinde slujirea Sfintei Liturghii arhierești a Părintelui Vasile cel Mare, înregistrat de către Episcopia Caransebeșului și vernisajul expoziției foto-documentare despre viața și activitatea Arhim. Dr. Iosif Iuliu Olariu și despre Mănăstirea Călugăra.

Simpozionul a continuat cu prezentarea comunicărilor științifice ale profesorilor de teologie, preoților, călugărilor și istoricilor veniți din țară și din străinătate.

Sursa: Biroul de presă al Episcopiei Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente