Simpozionul Internațional Didactica 2009 în Episcopia Caransebeșului

Vineri, 8 mai 2009, de praznicul Sfântului Ioan Teologul, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Sala de Festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a găzduit lucrările Atelierului de Religie din cadrul Simpozionul Internațional Didactica 2009, ediția a XVIII. La realizarea acestui Simpozion au colaborat Episcopia Caransebeșului, Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, prin inspectorul de Religie și profesorii metodiști de la Casa Corpului Didactic din Reșița. Tema simpozionului din acest an este „Creativitate și inovație în curriculumul școlar”.

În deschiderea festivă a Simpozionului, a avut loc premierea olimpicilor la disciplina Religie, faza județeană și faza națională, pentru anul școlar 2008-2009. Episcopia Caransebeșului a premiat cu bani și cărți pe participanții la olimpiadă care au reușit să se claseze pe locuri fruntașe, premiile și diplomele fiind înmânate de către Preasfințitul Părinte Lucian. Astfel au fost premiați 36 de participanți la faza județeană, 3 premianți la faza națională și un premiant la un concurs național de creație literară.

Tot în deschiderea Simpozionului s-au anunțat rezultatele la Concursul național de creație literară „Lumina Cuvântului” și la Concursul național de creație plastică „Arta luminii”. A urmat apoi vernisajul creațiilor artistice ale elevilor participanți la Concursul de creație plastică, multe la număr și foarte diversificate ca tematică.

În încheierea primei părți, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a adresat mulțumiri pentru strădaniile depuse de elevii participanți la Olimpiadă și la alte concursuri cu tematică religioasă și a adresat un îndemn pentru continuarea acestor manifestări întru folosul sufletesc al tinerilor. În partea a doua a Simpozionului s-au prezentat comunicările științifice ale cadrelor didactice participante.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente