Simpozionul Internațional „Creativitate și inovație în învățământul special” la Caransebeș

În cadrul Seminarului DIDACTICA 2009, Etapa: ‘Didactica centrată pe arii curriculare’, la Caransebeș, în data de 7 aprilie 2009, s-a desfășurat SIMPOZIONUL INTERNAȚIONAL ,,CREATIVITATE ȘI INOVAȚIE ÎN ÎNVĂȚĂMNTUL SPECIAL” – Proiectul:,,DIFERIȚI, DAR EGALI’ – ediția I, propus de Școala Specială Caransebeș sub patronajul Episcopiei Caransebeșului, având ca parteneri I.S.J. Caraș- Severin, C.C.D. Caraș-Severin, Primăria Caransebeș, Seminarul Teologic ‘Ion Popasu’, Asociația Femeilor Ortodoxe Caransebeș și Liceul Teoretic ‘Traian Doda’ din Caransebeș.

Manifestarea s-a desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, în sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeșului.

Din partea Episcopiei Caransebeșului, delegat la acest simpozion a fost părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului. Părintele consilier a transmis cuvântul de binecuvântare al Preasfințitului Părinte Episcop, precum și încurajarea demersurilor atât a profesorilor laici, dar mai ales al profesorilor de religie în combaterea discriminărilor de orice fel. La acest eveniment au particiat dacsăli, preoți, reprezentanți ai administrației locale, studenți și elevi.

Acest proiect s-a născut din dorința de a arăta lumii întregi că, deși suntem diferiți, suntem totuși egali (măcar) în fața lui Dumnezeu care ne-a creat, dacă nu și în fața semenilor noștri care uneori nu ne acceptă așa cum Creatorul ne-a lăsat pe acest pământ. Dorința de progres real, afinitățile profesionale, aspirațiile și preocupările comune au constituit premisele proiectelor interșcolare la care conlucrează partenerii.

Sursa: Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente