Simpozionul Internațional „Comunicarea Interconfesionalã în Uniunea Europeanã”

La invitația: Camerei Deputaților, a Secretariatului de Stat pentru Culte, a International Religious Liberty Association, a Grupului de Rugãciune a Parlamentului României, a Institutului Român pentru Drepturile Omului și a Asociației Naționale pentru Apãrarea Libertãții Religioase „Conștiințã și Libertate”, Înaltpreasfințitul Pãrinte Dr. NIFON, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei a participat, ca delegat al Preafericitului Pãrinte DANIEL, Patriarhul României, la Simpozionul Internațional cu tema: „Comunicarea Interconfesionalã în Uniunea Europeanã”, care a avut loc la Palatul Parlamentului în perioada 10-11 Septembrie 20008.

La acest eveniment au participat personalitãți ale vieții religioase, politice sau culturale, printre care amintim pe: dl. Bogdan Olteanu, președintele Camerei Deputaților, dl. Nicolae Vãcãroiu, președintele Senatului României, Dl. James Standish, director executiv al U.S. Comission on International Religious Freedom, dl. Anatoly Krasikov, director al Centrului pentru Studii Socio-Religioase al Academiei Ruse, dl. Cole Durham, expert OSCE etc.

Desfãșuratã pe patru sesiuni, manifestarea a vizat îmbunãtãțirea dialogului dintre confesiuni și religii în spațiul Uniunii Europene, evidențiind atât rolul comunitãților religioase în U.E., SUA, Rusia și China; cât și politicile publice referitoare la religie în U.E. și S.U.A., dar și așteptãrile, îngrijorãrile sau tendințele vis a vis de religie din Europa de astãzi.

Moderator al primei secțiuni, referitoare la: „Rolul comunitãților religioase în U.E.”, Înaltpreasfințitul Mitropolit Dr. NIFON a ținut sã accentueze importanța religiei în Europa, ca factor de stabilitate și echilibru, o componentã esențialã pentru coeziunea și progresul U.E., dar și a lumii, în general.

Acest simpozion a facilitate cunoașterea realitãților religioase din lumea de astãzi și a propus și direcții noi de dialog, de înțelegere a rolului important al religiei pentru societatea noastrã într-un timp dominat de globalizare și secularizare.

BIROUL DE PRESĂ

AL ARHIEPISCOPIEI TRGOVIȘTEI

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…