Simpozionul Internațional ,,Cartea-România-Europa” continuă în Capitală

La București a continuat astăzi, 21 septembrie, Simpozionul Internațional ,,Cartea-România-Europa”. Manifestarea este organizată cu prilejul împlinirii, în 2008, a 500 de ani de la apariția Liturghierului lui Macarie, prima carte tipărită pe teritoriul țării noastre.

Lucrările Simpozionului s-au desfășurat astăzi la Biblioteca Centrală Universitară ,,Carol I”, secțiunile ,,Istoria cărții europene” și ,,Biblioteca tradițională și ciberbiblioteca”, dar și la Biblioteca Mitropolitană București – secțiunea ,, Romanitate Orientală, cultură și civilizație”. Prezent ieri la deschiderea lucrărilor, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare ‘Carol I”, Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, episcop vicar patriarhal, a citit mesajul de binecuvântare transmis cu această ocazie de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Cu prilejul Simpozionului internațional ,, Cartea. România. Europa”, Palatul Patriarhiei a găzduit, ieri seară, concertul Coralei „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române. Simpozionul se va încheia marți, 23 septembrie.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente