Simpozionul International ‘Aspecte ale vietii spirituale in Europa de Sud-Est din preistorie pana in perioada medievala’ la Iasi

In Aula Academiei Romane din Iasi a debutat astazi Simpozionul International ‘Aspecte ale vietii spirituale in Europa de Sud-Est din preistorie pana in perioada medievala’. Evenimentul este organizat sub patronajul Mitropolei Moldovei si Bucovinei de filiala Iasi a Academiei Romane prin Institutul de Arheologie, de Universitatea ‘Al. I. Cuza’ din Iasi prin Facultatea de Istorie si de Asociatia ‘ASTRA’ prin Departamentul ‘Mihail Kogalniceanu’.

Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a participat la deschiderea lucrarilor Simpozionului International Aspecte ale vietii spirituale in Europa de Sud?Est din preistorie pana in perioada medievala. In cuvantul rostit in cadrul festivitatii de deschidere a Simpozionului, Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Daniel al Moldovei si Bucovinei a vorbit despre semnificatiile principale ale acestui simpozion:

La simpozion participa peste 50 de personalitati marcante in domeniul cercetarii stiintifice venite din 10 judete ale tarii, dar si din Republica Moldova si Ucraina. Comunicarile vor fi sustinute astazi si maine la sediul Academiei Romane si in Corpul H al Universitatii ‘Al. I. Cuza’ – Iasi.

Comentarii Facebook


Știri recente