Simpozionul interjudețean „Sfântul Apostol Andrei – Ocrotitorul României”, la Râmnicu Vâlcea

În Cabinetul de Religie al Școlii cu clasele I-VIII din cartierul Goranu, municipiul Râmnicu Vâlcea, s-a desfășurat astăzi, 27 noiembrie, Simpozionul interjudețean „Sfântul Apostol Andrei – Ocrotitorul României”. La întrunire a luat parte și Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, care în deschiderea evenimentului a sfințit școala și a oferit conducerii o icoană cu Sfântul Apostol Andrei.

„Conlucrarea dintre Biserică și Școală s-a văzut și se vede în aceste zile prin toate manifestările religios-culturale organizate atât în biserici, cât și în școli. Lucrarea aceasta ne dă speranța că acești copii vor crește în credința în Dumnezeu, educați în spiritul evangheliei și iubitori de adevăr, de frumos, de dragoste și de Dumnezeu”, a spus Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, după cum ne informează TRINITAS TV.

Manifestarea a fost organizată în urma încheieri unui parteneriat educațional între mai multe instituții de învățământ și Arhiepiscopia Râmnicului.

În cadrul simpozionului a avut loc și o expoziție de picturi cu teme religioase, realizate de elevi. La final a fost prezentat un program artistic dedicat Sfântului Apostol Andrei, cu participarea preșcolarilor de la Grădinița Nr.2 Râmnicu Vâlcea. De asemenea, au fost înmânate premii și diplome pentru cadrele didactice și elevii participanți.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…