Simpozionul Familia Creștină, între tradiție și modernitate, la Cluj

Simpozionul Internațional dedicat familiei a continuat astăzi, 4 noiembrie 2011, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj. În ultima parte a lucrărilor au fost abordate noțiuni de educație religioasă în familie, temelia familiei creștine, declinul demografic în România, dar și rolul misionar al familiei creștine, după cum ne informează Radio TRINITAS.

Părintele profesor Valer Bel, de la facultatea clujeană de teologie, a vorbit, mai întâi, despre Taina Nunții, ca dar și misiune. Părintele profesor a arătat că harul Tainelor care ridică și susține viața noastră în mersul ei spre Împărăția lui Dumnezeu este un dat gratuit al iubirii lui Dumnezeu.

În cadrul sesiunii de astăzi, a vorbit despre misterul familiei părintele profesor Stelian Tofană, tot de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj. El a adus explicații clare pe marginea unor texte din Sfânta Scriptură.

Simpozionul Familia Creștină, între tradiție și modernitate a fost deschis ieri, prin cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului.

Comentarii Facebook


Știri recente