Simpozionul dedicat Părintelui Teofil Părăian continuă la Timișoara

La Timișoara continuă simpozionul comemorativ dedicat părintelui arhimandrit Teofil Părăian. Deschiderea manifestării Veniți de luați lumină a avut loc, ieri seară, la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș în prezența a patru ierarhi, precum și a numeroși studenți și credincioși timișoreni, ucenici și iubitori ai părintelui Teofil.

În cadrul întâlnirii, Înaltpreasfințitul Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale a susținut prelegerea Bucuria învierii, ospățul cel veșnic al Ortodoxiei, iar corul psaltic Kinonia al Episcopiei Severinului și Strehaiei a susținut un recital de cântări pascale.

Astăzi, 5 mai, reuniunea a continuat cu Sfânta Liturghie de la Catedrala Arhiepiscopală, săvârșită de ierarhii prezenți la eveniment, iar apoi a fost vernisată o expoziție de fotografie dedicată părintelui Teofil, după cum a relatat pentru Radio TRINITAS părintele arhimandrit Teofil Stanca, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Timișoarei.

„Părintele Teofil se bucura să mărturisească Învierea lui Hristos, dar se bucura să vadă și răspunsul la mărturisirea lui, să vadă și mărturisirea credincioșilor”, a spus Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei și Luxemburgului, după cum informează TRINITAS TV.

„Chiar dacă a plecat de un an și jumătate părintele Teofil își aduce aminte înaintea tronului Dumnezeirii de noi toți, de toți aceea care l-au cunoscut în timpul vieții sale și care trăiesc”, a arătat Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

După slujbă, la Muzeul de Artă din Timișoara a fost vernisată expoziția de fotografie ” De dragul părintelui Teofil”, urmată de susținerea mai multor referate.

„Mâine seară, la ora 18:00, în Amfiteatrul mare al Facultății de Medicină, va conferenția Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, apoi în partea a doua va conferenția dl. Costion Niculescu. Toate aceste conferințe au rolul de a evoca personalitatea și moștenirea pe care Părintele Teofil a lăsat-o Bisericii”, a spus părintele arhimandrit Teofil Stanca, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Timișoarei.

Comentarii Facebook


Știri recente