Simpozionul de la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domului” din Vatra-Dornei a ajuns la final

La Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domului” din Vatra-Dornei s-au încheiat astăzi, 3 noiembrie, lucrările Simpozionului internațional dedicat Crezului Ortodox. Sub genericul „Simbolul de credință niceo-constantinopolitan – sinteză a învățăturii creștine și temei al spiritualității noastre”, întrunirea a reunit profesori de teologie și studenți din Grecia și de la facultățile de teologie din țară. Simpozionul a fost prezidat de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

„Tematica legată de subiectul simpozionului a fost foarte interesantă. De asemenea, s-a subliniat că multe din cuvintele Simbolului de Credință sunt de fapt cuvinte biblice și mai ales cele referitoare la articolele care privesc pe Fiul lui Dumnezeu și iconomia mântuirii noastre. Vreau să evidențiez faptul că teologii greci au fost foarte atenți și foarte meticuloși în a sesiza toți termenii care au fost exprimați aici, referitor la misterul Preasfintei Treimi și în același timp la arătarea Sfintei Treimi”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…