Simpozionul cu tema: „Familia tradițională în societatea de astăzi”, organizat de Episcopia Severinului și Strehaiei

Sala „Mitropolit Nestor Vornicescu” a Episcopiei Severinului și Strehaiei din Drobeta Turnu-Severin a găzduit astăzi, 19 mai 2009, simpozionul cu tema: „Familia tradițională în societatea de astăzi”. Evenimentul a fost organizat de sectoarele Social și Învățământ și tineret ale Episcopiei Severinului și Strehaiei. La simpozion au participat reprezentanți de la diferite instituții locale și județene.

În cadrul lucrărilor simpozionului au fost dezbătute probleme ale familiei, printre care divorțul, violența domestică, adulterul, indiferența față de partener și copii, etc.

Manifestarea de la Drobeta Turnu-Severin a fost organizată în contextul zilei internaționale a familiei, care este marcată în fiecare an la 15 mai.

15 mai a fost declarată Ziua Internațională a Familiei, în septembrie 1993, printr-o rezoluție a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, propunere susținută și de Patriarhia Română, ziua de 15 mai a devenit oficial, Ziua Familiei Române.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente