Simpozionul „Crezul Ortodox – Mărturie a Credinței Noastre” în Arhiepiscopia Sibiului

La Grupul Școlar de Construcții și Arhitectură „Carol I’ din Sibiu, a avut loc astăzi, 17 aprilie, simpozionul cu tema „Crezul Ortodox – Mărturie a credinței noastre”. Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul pentru tineret, în colaborare cu instituția școlară amintită și a fost precedat de o slujbă de Te Deum, oficiată în capela „Sfântul Apostol Andrei” a liceului de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

Cu privire la acest eveniment, Înaltpreasfinția Sa a oferit mai multe detalii pentru TRINITAS TV: „În cadrul acestui Simpozion am prezentat și noi binecuvântarea noastră, binecuvântarea lui Dumnezeu și bucuria de a fi împreună cu profesorii de religie și cu elevii noștri. Le-am vorbit despre Simbolul de Credință ca element necesar, ca mărturie de credință pentru cele două taine sfinte, pentru Taina Botezului și pentru Euharistie, pentru Taina Sfintei Împărtășanii din cadrul Sfintei Liturghii”.

Elevi de la liceele din Sibiu, Cisnădie, Săliște și Mediaș, au susținut lucrări despre Simbolul de credință, iar la final au fost premiați. La eveniment a fost prezentă astăzi și delegația asociației internaționale a capelanilor care a vorbit tinerilor despre misiunea pastorală desfășurată în penitenciarele din Europa.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…