Simpozion sub patronajul Episcopiei Râmnicului

Sub patronajul Episcopiei Râmnicului, în stațiunea Băile Olănești din județul Vâlcea, s-a desfășurat Simpozionul „Hristos împărtășit copiilor”. Pe 23 septembrie 2009, în sala de ședințe a unui hotel din stațiune, în prezența Preasfințitului Episcop Gherasim, a avut loc Seminarul „Hristos împărtășit copiilor”. Simpozionul a fost organizat de Episcopia Râmnicului, prin Biroul Eparhial de Catehizare a tineretului, și de Organizația creștin umanitară „World Vision” România, Biroul Vâlcea, după cum informează cotidianul Ziarul Lumina.

Ieri, 24 septembrie a.c., în ultima zi a simpozionului, în Biserica „Izvorul Tămăduirii” din Băile Olănești, s-a desfășurat o lecție de cateheză demonstrativă cu câțiva copii de la Grupul Școlar Economic „Justinian Marina” din localitate.

Scopul acestui seminar a fost de a-i motiva pe cât mai mulți preoți din cadrul eparhiei să înceapă derularea proiectului catehetic „Hristos împărtășit copiilor”, prezentându-le metodele și activitățile prin care acest proiect catehetic a fost deja implementat în cadrul altor parohii. De asemenea, preoții participanți la acest seminar au fost informați despre modul în care se poate înființa, în cadrul fiecărei parohii, Centrul parohial pentru copii și tineri, încurajându-se astfel activarea cluburilor creștine de copii, conform Hotărârii Sfântului Sinod. Preoții prezenți la acest eveniment, susținut de Organizația Creștin Umanitară „World Vision” România – Biroul Vâlcea, au primit și un set de instrumente catehetice de care au nevoie pentru a transmite copiilor, încă de la cele mai fragede vârste, învățăturile biblice și ai ajuta să atingă maturitatea în credință.

Comentarii Facebook


Știri recente