Simpozion științific la Facultatea de Teologie Ortodoxă Andrei Șaguna din Sibiu

Facultatea de Teologie ‘Andrei Șaguna’ din Sibiu a găzduit astăzi, 27 mai 2011, un simpozion științific menit să comemoreze două mari personalități ale învățământului teologic sibian și anume pr. dr. Teodor Bodogae și pr. dr. Milan Șesan, după cum informează „Ziarul Lumina”. Evenimentul a marcat împlinirea în acest an a unui deceniu de la nașterea părintelui Bodogae și a 30 de ani de la trecerea la Domnul a părintelui Șesan.

Profesori și studenți ai Facultății de Teologie din Sibiu, consilieri și protopopi din Arhiepiscopia Sibiului și alte eparhii, profesori de la Facultatea de Teologie din Sarajevo, amintind aici pe prof. Darko Djogo, membri ai familiei părintelui Milan Șesan, preoți și profesori din alte orașe transilvane, au participat cu multă bucurie în suflet la simpozionul organizat în Aula ‘Mitropolit Ioan Mețianu’, eveniment ce a depășit rigorile impuse de manifestările academice și a cuprins mărturii inedite despre destinele și operele teologice ale celor doi mari profesori de teologie.

Organizat și moderat de pr. prof. dr. Nicolae Chifăr, de la Catedra de Istorie Bisericească Universală a facultății sibiene, simpozionul a adunat personalități din mediul teologic și bisericesc din Ardeal, precum Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, și decanul facultății gazdă, Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. prof. acad. dr. Mircea Păcurariu, arhid. prof. dr. Constantin Voicu, alți profesori de teologie din țară, precum arhid. prof. Ioan Caraza de la București și pr. prof. dr. Ioan Vasile Leb de la Cluj.

Comentarii Facebook


Știri recente