Simpozion științific internațional la Deva

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, la Deva, în zilele de 16-17 noiembrie, a avut loc un simpozion științific cu caracter internațional, intitulat <i>Suferință și terapie – perspective teologice</i>. Deschiderea festivă a avut loc vineri, 16 noiembrie 2012, de la orele 18.00, în sala de festivități a Colegiului Național „Decebal” din Deva, sală devenită neîncăpătoare pentru numărul mare de participanți.

În aceeași locație s-au desfășurat în ziua următoare, cu începere de la orele 9.00, lucrările simpozionului propriu-zis, structurate pe trei secțiuni: Teologia suferinței, Sfântul Maslu – Taină a tămăduirii trupești și sufletești și Întru ajutorarea aproapelui – aspecte ale filantropiei creștine în trecutul Bisericii noastre. Lucrările simpozionului se vor tipări, în scurt timp, într-un volum.

La acest eveniment, încununat de prezența a patru ierarhi – P. S. Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, P. S. Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și al Strehaiei, P. S. Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, și P. S. Părinte Andrei Făgărășeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului-, au răspuns afirmativ invitației organizatorilor peste 20 de profesori de Teologie, cadre didactice universitare din țară și de peste hotare, după cum ne informează pr. Mircea Mihuleț.

Această manifestare teologică a fost organizată cu prilejul anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și al tămăduirii bolnavilor.

Comentarii Facebook


Știri recente