Cu binecuvântarea și participarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Timotei, a avut loc vineri, 14 mai, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Arad, etapa finală a Simpozionului și Concursului Internațional ,,Lumina dreptei credințe-Lumina Ortodoxiei românești’, organizat cu ocazia proclamării de către Patriarhia Română a anului 2010 ca An omagial al Crezului Ortodox și al Autocefaliei românești, informează ‘Ziarul Lumina’. Organizatorii acestui eveniment au fost profesorii de religie de la o parte din unitățile de învățământ din municipiul Arad: Beatrice Mandă, Mihaela Neagoe, Codin Șimonca, Pompiliu Gavra, Georgiana Petic ș.a. Au participant cadre didactice, elevi și studenți din țară și din Rusia și Ungaria. Lucrările au fost cuprinse într-un volum intitulat sugestiv ,,Lumina dreptei credințe-Lumina Ortodoxiei românești’. Concursul a cuprins referate și poezii ale elevilor din țară și din străinătate (Serbia, Ungaria și Germania) și a avut următoarele secțiuni: Credința creștină reflectată în Simbolul de credință; Despre Sfintele Paști – pregătire, simbolism și obiceiuri; Primăvara – miracolul eternului început; Felicitări de Paști; Reviste și publicații școlare (cu orice tematică), editate în perioada 2008-2010. Creațiile literare ale elevilor au fost adunate în volumul ,,Primăvara – miracolul eternului început’. Elevii participanți la festivitatea de premiere au fost recompensați pentru strădania lor prin premii oferite de Arhiepiscopia Aradului și de Protopopiatul Ortodox Român Arad.
Săvârşin: A fost inaugurată grădiniţa „Regina-Mamă Elena”
Grădiniţa „Regina-Mamă Elena”, construită cu fonduri europene, a fost inaugurată vineri în localitatea Săvârşin, în prezenţa Custodelui Coroanei, Margareta, şi a autorităţilor locale, anunţă Agerpres. Slujba de binecuvântare a imobilului a fost oficiată de preotul…
„Bine nu se face până nu se strică răul” | O inițiativă legislativă propune ca 2021 să fie Anul Tudor Vladimirescu
Un proiect de lege propune instituirea anului 2021 ca „Anul Tudor Vladimirescu” și declararea lui Tudor Vladimirescu și a Ecaterinei Teodoroiu drept eroi ai națiunii. În 2021 se împlinesc două secole de la revoluția celui…
Parastas pentru Episcopul Grigorie Leu, la Huşi. De ce a fost numit „miracolul conștiinței”
„L-am numit «miracolul conștiinței» pentru că, în vremuri de ostilitate față de credință, acest episcop martir a avut un curaj și o verticalitate aparte, opunându-se unui regim totalitar care și-a propus să Îl smulgă pe Dumnezeu…
Din moștenirea lui Gojdu ne-a mai rămas doar o capelă, dar moștenirea de conștiință nu ne-o poate lua nimeni
Reporterii Pro TV au realizat un material despre mănăstirea ortodoxă românească „Sfântul Ioan Botezătorul” din Budapesta. Ei s-au documentat despre istoricul ei, constatând că făcea parte dintr-o imensă avere lăsată României de filantropul Emanoil Gojdu.…
Să nu uităm că era rău cu porcii departe de Tatăl, îndeamnă Episcopul vicar Damaschin | Cum trebuie să fie pocăinţa?
În predica de duminică, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei a explicat că pocăinţa trebuie să fie continuă şi însoţită de bucurie şi recunoştinţă. „Să nu uităm niciodată unde am fost, să nu uităm că era…