Simpozion religios, cultural și științific la Mărișel, Cluj

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Andrei, Mitropolitul Clujului va avea loc duminică, 17 martie 2013, prima ediție a Simpozionului religios, cultural și științific al Văii Șieului. Evenimentul este organizat de Protopopiatul Ortodox Bistrița și Parohia Ortodoxă Mărișelu, în colaborare cu Mitropolia Clujului.

Simpozionul se va desfășura, începând cu ora 14:00 la Căminul Cultural din localitate, potrivit Radio Renașterea. Acesta va avea trei secțiuni: Religie, Cultura și Științific, in cadrul carora se vor prezenta lucrări pe teme diverse, printre care „Împăratul Constantin și mama sa Elena în cultul și iconografia bisericii” și „Biserica și școala repere fundamentale ale satului tradițional românesc”. Sesiunea de comunicări va fi susținută de personalități ale vieții religioase, culturale și scriitoricești din județului Bistrița-Năsăud. Se vor număra printre invitații de seamă ai manifestării: Prof. Dr. Vasile Filip, Prof. Univ. Dr. Toader Nicoară și Prof. Univ. Dr. Oana Ruxandra Bode.

Vor fi în cadrul simpozionului și lansări de carte, precum și momente artistice prezentate de Ansamblul Folcloric „Datina” din localitatea bistrițeană Mărișelu. Potrivit organizatorilor scopul acestui simpozion este de a păstra și de a promova valorile religioase ortodoxe și culturale, în special de pe Valea Șieului.

Comentarii Facebook


Știri recente