Simpozion pe tema Războiului de Independență din 1877, la Patriarhia Română

Marți, 21 octombrie 2008, orele 10.00, la Palatul Patriarhiei, cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la victoria armatelor române și ruse împotriva otomanilor (1877-1878), Patriarhia Română organizează simpozionul cu tema Semnificația Războiului de Independență din 1877 pentru popoarele ortodoxe din Balcani.

La eveniment vor participa Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Excelența Sa Dl. Alexandr Ciurilin, Ambasadorul Federației Ruse la București, Excelența Sa Dl. Petar Vâlov, reprezentantul Ambasadei Bulgare, reprezentanți ai Guvernului, ai Secretariatului de Stat pentru Culte, ai Ministerului Apărării, cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Patriarhul Justinian din București, membri ai Permanenței Consiliului Național Bisericesc, precum și ai Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În cadrul simpozionului vor fi susținute comunicări științifice de către trei specialiști în istorie din România, Rusia și Bulgaria, iar la orele 12.15, va fi oficiată o slujbă de pomenire în memoria ostașilor români, ruși și bulgari căzuți în Războiul de Independență a României.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente