Simpozion organizat de Protoieria Roman

Radio TRINITAS informează ca astăzi, 6 noiembrie, va avea loc la Muzeul de istorie din Roman va avea loc de la ora 14 simpozionul cu tema „De la simbolistica păgână la icoana creștină’.

La acest eveniment, organizat în colaborare cu Protopopiatul Roman, vor participa profesori de istorie, cercetători și etnografi din orașele Moldovei. Părintele Florin Țuscanu, protopop al protoieriei Roman, a oferit detalii: „La acest eveniment sunt invitați specialiști arheologi. Se va desfășura și vernisajul expoziției de carte bisericeasca veche, mai ales ca anul acesta sărbătorim pe Vasile cel Mare și omagiu Sfinților Capadocieni: „Chipul Sf. Vasile cel Mare în vechi Liturghiere din sec. XVII și XVIII.

Tot astăzi la Muzeul de Istorie din Roman va fi vernisată și o expoziție care va avea aceeași temă „De la simbolistica păgână la icoana creștină’, expoziție ce va putea fi vizitată pe parcursul întregii luni: „Expoziția aduce în atenția publicului romașcan urne funerare descoperite în zona Romanului, zeități antice, vase de ceramică cu însemne creștine. În partea a doua a acestei expoziții venim cu icoane pe lemn, argintărie, broderie, toate acestea cu simboluri adaptate la credința creștină precum peștele ancora, crucea” a declarat Parintele Țuscanu.

Comentarii Facebook


Știri recente