Simpozion omagial la Brad dedicat părintelui Arsenie Boca

Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Brad, în colaborare cu Protopopiatul ortodox Brad, Primăria municipiului Brad și Casa de Cultură, a organizat zilele trecute simpozionul omagial „Pe cărarea împărăției cu părintele Arsenie Boca”, informează „Ziarul Lumina”. Acesta a debutat în curtea Colegiului Național „Avram Iancu”, unde a fost dezvelită și sfințită o placă comemorativă la „gorunul lui Zian”, pe care părintele Arsenie Boca l-a plantat la absolvirea liceului din Brad, în 1929.

La Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Brad, în prezența a numeroși participanți a fost prezentată expoziția de carte donată bisericii de părintele Arsenie Boca. A urmat vizionarea unui film documentar despre marele duhovnic, urmărit cu interes de credincioșii care au umplut biserica.

Printre invitații care au vorbit credincioșilor prezenți s-a aflat pr. Dionisie Ignat, de la Mănăstirea Albac, care a împărtășit participanților experiența personală a întâlnirii cu părintele Arsenie, ulterior fiind prezentat referatul „Familia în concepția părintelui Arsenie Boca”. Maica Marina Lupou, stareța Mănăstirii Bic, județul Sălaj, care a viețuit la Mănăstirea Prislop, unde s-a aflat și părintele Arsenie Boca, a scos în evidență lucrarea duhovnicească a acestuia. Pr. lect. dr. Ștefan Negreanu din Arad a punctat duhovnicește și teologic că toată lucrarea misionară a părintelui Arsenie a fost ancorată în Tainele Bisericii, adăugând că numai integrată în Biserică și împlinind voia lui Dumnezeu, familia creștină de azi își poate găsi echilibrul. Au mai vorbit prof. Romulus Neag, fost director al liceului din Brad, și prof. Liorean Banciu, iar Florin Cazacu, primarul municipiului Brad, a anunțat că, în semn de prețuire pentru personalitatea părintelui Arsenie Boca, o stradă din apropierea liceului din Brad va purta numele acestuia. Seara s-a încheiat cu un program de colinde prezentat de Corul „Bâlea Boar” al bisericii. Duminică, 25 noiembrie, după săvârșirea Sfintei Liturghii, s-a slujit un parastas pentru părintele Arsenie Boca și părinții acestuia, tatăl părintelui Arsenie fiind înmormântat în cimitirul bisericii din Brad.

Comentarii Facebook


Știri recente