Simpozion omagial dedicat părintelui Petre David

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București va avea loc mâine, 27 mai, comemorarea a 7 ani de la trecerea la Domnul a părintelui profesor Petre David, informează Radio TRINITAS.

Evenimentul va începe cu săvârșirea slujbei de pomenire și va continua în Amfiteatrul „Dumitru Stăniloae”, al Facultății de Teologie, unde va avea loc un Simpozion Național ce va prezenta relevanța personalității și a operei Părintelui Profesor, începând cu ora 14:00.

„Părintele diacon prof. dr. Petre I. David – Misionar al Ortodoxiei” este titlul Simpozionului la care vor participa majoritate profesorilor de Misiologie și Ecumenism de la Facultățile de Teologie Ortodoxă din țară, după cum a spus părintele Radu Mureșan, lector la Facultatea de Teologie din București. Vor fi prezentate referate pe cinci secțiuni principale în care se va pune în evidență activitatea părintelui ca profesor de Misiologie, ostenitor în instituțiile misionare ale Bisericii, și personalitatea sa deosebită. Toate comunicările vor fi grupate de organizatori, în vederea publicării lor într-un volum omagial.

La evenimentele comemorative sunt așteptați studenți și profesori ai Facultății de Teologie din București, precum și din țară.

Comentarii Facebook


Știri recente