Simpozion național studențesc la Mănăstirea Tismana

La Mănăstirea Tismana a început astăzi, 17 mai, Simpozionul național studențesc Tainele Botezului și Cununiei în Sfânta Scriptură. Manifestarea este organizată de Facultatea de Teologie din Craiova și Arhiepiscopia Craiovei și reunește studenți de la facultățile de teologie din țară.

„Anul acesta la simpozionul național studențesc s-au înscris 30 de studenți din țară, iar în urma selecției efectuate de comitetul organizatoric au fost selectați 23 de studenți care au lucrat sub coordonarea mai multor cadre didactice universotare în elaborarea lucrărilor. Lucrările studenților vizează în mod deosebit modalitățile concrete de interpretare a textului sfânt al Scripturii dar mai ales relevanța lor pentru pastorația și misiunea actuală a Bisericii. Ne exprimăm convingerea că acest forum de dezbatere va crea o punte pentru stabilirea unor noi oportunități de colaborare între studenții din centrele universitare ale țării”, a declarat pentru Radio TRINITAS lectorul Mihai Iulian Constantinescu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova.

Comentarii Facebook


Știri recente

25 de citate pro-viață de la Patriarhul Daniel

În preajma Bunei Vestiri, când sărbătorim Întruparea Mântuitorului în pântecele Fecioarei Maria și participăm la marșurile pentru viață organizate în numeroase localități din România și Republica Moldova, Basilica.ro prezintă 25 de citate pro-viață de la…