Simpozion național studențesc la Mănăstirea Tismana, 18-20 mai 2009

În perioada 18-20 mai 2009, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Nicodim” din Craiova, cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte al Ministerului Culturii, Cultelor și Patrimoniului Național, în colaborare cu Asociației Studenților Facultății de Teologie din Craiova, va organiza la Mănăstirea Tismana Simpozionul Național Studențesc cu tema „Exegeza și ermineutica biblică în operele Sfinților Părinți Capadocieni”.

Manifestarea are loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu, Decanul Facultății de Teologie din Craiova și continuă tradiția întâlnirilor din anii trecuți, cu mențiunea că anul trecut a fost dedicată Sfintei Scripturi și Sfintei Liturghii. Anul acesta, evenimentul face parte din seria manifestărilor dedicate anului comemorativ-omagial al Sf. Vasile cel Mare și al Părinților Capadocieni, a căror exegeză și erminie biblică este fundamentală în teologia ortodoxă. Vor avea loc mai multe sesiuni de comunicări științifice la care vor participa 38 de studenți de la aproape toate facultățile de teologie din țară.

Întâlnirea va începe astăzi, 18 mai a.c., la ora 18:00, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu și a rectorului Universității din Craiova, Prof. univ. dr. Ion Vladimirescu. Lucrările acestui simpozion se vor publica într-un volum omagial, iar cele mai bune comunicări vor fi premiate.

Sursa: m-ol.ro

Comentarii Facebook


Știri recente