Simpozion național dedicat Sfintei Scripturi și Sfintei Liturghii, la Arad

În perioada 19-20 noiembrie a.c., se desfășoară la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, simpozionul național „SCRIPTURĂ È˜I LITURGHIE – ACTUALITATEA MESAJULUI ACESTORA ȘI RELEVENȚA LUI APOLOGETICĂ ÎN LUMEA CONTEMPORANĂ”, dedicat programului tematic pentru anul 2008: „Anul Sfintei Scripturi și al Sfintei Liturghii”, propus de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Alături de cadrele didactice, în frunte cu Preasfințitul Dr. Timotei Seviciu, Episcopul Aradului și Hunedoarei, au onorat cu prezența și referatele lor, invitați de la Facultăți de Teologie din cadrul Patriarhiei Române: Pr. Prof. Univ. Dr. Ștefan Buchiu, „Mântuitorul Hristos – puntea de legătură dintre Sfânta Scriptură și Sfânta Liturghie” (Facultatea de Teologie Ortodoxă „Iustinian Patriarhul” din București); Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, „Cină sau euharistie la Emaus (Lc. 24, 13-35)? O controversată perspectivă pascală a teologiei lucanice” și Pr. Lect. Univ. Dr. Ioan Bizău, „Comentariile liturgice bizantine în spiritualitatea ortodoxă contemporană” (Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca); Pr. Prof. Univ. Dr. Dumitru Megheșan, „Dimensiunea eshatologică a Sfintei Liturghii” și Pr. Conf. Univ. Dr. Miron Erdei, „Defecte în educația copilului” (Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea); Pr. Conf. Univ. Dr. Mihai Himcinschi, „Misiunea Cuvântului revelat în contextul societății actuale” și Pr. Lect. Univ. Dr. Dumitru Vanca, „Protopopul Ioan Zoba din Vinț și cărțile liturgice tipărite la Bălgrad în a doua jumătate a secolului XVII” (Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba-Iulia); Pr. Lect. Univ. Dr. Nicolae Răzvan Stan, „Relația dintre Sfânta Scriptură și Sfânta Liturghie în viața duhovnicească a credincioșilor” (Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova).

Lucrările referenților vor fi publicate într-un volum colectiv, pentru evidențierea contribuțiilor și pentru receptarea acestora în mediul teologic și bisericesc.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…