Simpozion național dedicat Sfântului Vasile cel Mare în Episcopia Oradiei

La inițiativa și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, în colaborare cu Liceul Teologic Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea și cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, organizează, în data de 29 mai 2009, Simpozionul național „Sfântul Vasile cel Mare – personalitate complexă a teologiei și spiritualității creștine”.

Organizat pe două secțiuni, una dedicată cadrelor didactice și alta dedicată elevilor, simpozionul se va bucura de prezența câte unui cadru didactic și a unui elev de la toate seminariile și liceele teologice din cadrul Mitropoliei Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului. Lucrările științifice susținute în cadrul simpozionului vor trata aspecte variate legate de viața și opera marelui dascăl al Creștinătății – Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, și vor fi publicate, ulterior, într-un volum editat de către Episcopia Oradiei pentru marcarea jubileului marelui Sfânt Părinte capadocian.

Simpozionul se va desfășura în sala festivă a Protopopiatului Ortodox Român Oradea, situat pe strada Episcop Roman Ciorogariu, nr.10, în ziua de vineri, 29 mai 2009, începând cu ora 10:00.

Menționăm că simpozionul face parte din ansamblul manifestărilor organizate de Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei pentru marcarea anului 2009 ca „An comemorativ-omagial al Sfântului Vasile cel Mare și al celorlalți Sfinți Capadocieni”.

Sursa: Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente