Simpozion Național dedicat Sfântului Ierarh Calinic, la Râmnicu Vâlcea

În cadrul manifestărilor dedicate aniversării a 160 de ani de la întronizarea Sfântului Calinic ca Episcop al Eparhiei Râmnicului Noul Severin astăzi, 12 aprilie, în Sala de Conferințe a Complexului Cultural – Religios „Sfântul Antim Ivireanul” din incinta Centrului Eparhial s-au desfășurat lucrările Simpozionului Național intitulat „Sfântul Ierarh Calinic, mărturisitor al dreptei credințe și susținător al unității bisericești”. La eveniment au participat ierarhi și profesori de teologie din diferite instituții de învățământ din cuprinsul Patriarhiei Române.

Mai multe informații cu privire la acest simpozion aflăm de la Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului care a spus: „M-a frapat întotdeauna evlavia bizantină a Sfântului Calinic și spiritul lui inovator occidental”, informează TRINITAS TV.

La manifestare au fost prezenți, de asemenea, istorici, jurnaliști și oficialități locale

Alte detalii aflăm de la Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului care a spus: „Despre Sfântul Episcop Calinic nu este nevoie să vorbim noi, deoarece a vorbit o lume întreagă, chiar de atunci de când era în viață datorită faptelor lui bune”.

Informații aflăm și de la Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului care a spus: „Nădăjduim ca aceste momente dedicate Sfântului Ierarh Calinic să rămână în conștiința noastră a celor care am participat, precum și celorlalți care se împărtășesc din bucuria manifestărilor spiritual-culturale dedicate lui. Aceste momente trebuie să rămână adânc ancorate în sufletele noastre pentru a primi prin Harul lui Dumnezeu puterea de a fi urmași vrednici ai Sfântului Ierarh Calinic”.

La finalul evenimentului, Corala preoților din Protoieria Râmnicu Vâlcea a susținut un concert de muzică religioasă. Tot astăzi, în același cadru s-a făcut și lansarea cărții „Monografia Mănăstirii Dintr-un Lemn”.

Comentarii Facebook


Știri recente