Simpozion național dedicat monumentelor de arhitectură și artă religioasă românească la Sibiu

La Grupul Școlar de Construcții și Arhitectură „Carol I” din Sibiu se desfășoară, în perioada 28 – 29 mai, Simpozionul național ,,Monumente de arhitectură și artă religioasă românească”, informează TRINITAS TV. Simpozionul a debutat astăzi, 28 mai, la ora 10:00, cu o slujbă de Te Deum oficiată în capela instituției de învățământ.

La acest eveniment a fost prezent și Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfințitul Laurențiu.

Sebastian Cârstea, directorul Grupului Școlar de Construcții și Arhitectură „Carol I”, a spus că anul viitor va fi înființată o clasă cu profil teologic, iar acest Simpozion s-a dorit a fi un preambul al acestei clase de profil nou din întreg județul Sibiu.

Tot astăzi a avut loc lansarea unui volum care cuprinde referate, eseuri și proiecte prezentate în cadrul simpozionului.

Pr. prof. acad. Mircea Păcurariu subliniat faptul că la acest simpozion au participat foarte multe personalități culturale și a oferit câteva detalii cu privire la acest simpozion: „Se vor prezenta referate legate de monumentele noastre de arhitectură și pictură, referate care au fost strânse în acest volum și care face cinste acestei școli”.

Lucrările simpozionului vor continua mâine, cu o nouă sesiune de comunicări. De asemenea, tot mâine, participanții vor vizita Muzeul Civilizației Populare „Astra” din Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente