Simpozion național de teologie liturgică la Arad

La Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Ilarion V. Felea’ din cadrul Universității ‘Aurel Vlaicu’ din Arad a început pe 27 martie 2012 un Simpozion național de teologie liturgică, sub genericul ‘Taina Sfântului Maslu, implicații eclesial-liturgice și terapeutic-pastorale’, informează „Ziarul Lumina”.

Printre invitați se numără ierarhi și profesori de teologie liturgică de la facultățile de profil din țară, între care amintim pe Înalt Preasfințitul prof. univ. dr. Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, Preasfințitul dr. Nicodim Nicolăescu, Episcopul Severinului și Strehaiei, pr. prof. univ. dr. Nicolae D. Necula, Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Justinian Patriarhul’ București, pr. prof. univ. dr. Viorel Sava, Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Dumitru Stăniloae’ Iași, și mulți alții. Invitatul special este pr. prof. univ. dr. Constantinos Karaisaridis de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Tesalonic, Grecia, care va susține conferința cu titlul ‘Sfântul Maslu: prezentare istorică, teologică și pastorală’. Cu acest prilej se va organiza și o masă rotundă în care va fi dezbătută tema ‘Teologia liturgică. Priorități și perspective ale disciplinei în contextul teologiei de astăzi’.

Această manifestare academică se înscrie în tematica Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române care a consacrat 2012 ca fiind Anul Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor și este organizată de Facultatea de Teologie din Arad, în parteneriat cu Arhiepiscopia Aradului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…