Simpozion Melchisedec Ștefănescu la Galați

La Galați a început, astăzi, 10 mai 2012, Simpozionul național studențesc „Episcopul Melchisedec Ștefănescu – 120 de ani de la trecerea la cele veșnice”, informează TRINITAS TV.

Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos în parteneriat cu Universitatea gălățeană, prin Departamentul Teologic al Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie.

Invitații au participat, în cursul dimineții, în Catedrala arhiepiscopală, la slujba de pomenire a ierarhului Melchisedec Ștefănescu, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa a spus: „Evocarea Episcopului Melchisedec Ștefănescu la 120 de ani de la mutarea în veșnicie ne arată câteva trăsături din bogata și înălțătoarea lucrare din viața sa pilduitoare și din memoria care rămâne din neam în neam prin slujire, prin participare la viața Bisericii sale, a neamului său și prin operele și ctitoriile sale, care ca și el, rămân din neam în neam făclii aprinse de înviere a neamului”.

Dezbaterile au continuat în Aula Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie, fiind vernisată, pentru început, o expoziție de carte cu lucrări ale eruditului ierarh. De asemenea, a fost vizionat și un film despre principalele ctitorii ale episcopului evocat.

Evenimentul a reunit cadre didactice și studenți de la mai multe facultăți de teologie din Patriarhia Română. 21 de studenți și masteranzi teologi au susținut referate.

În a doua zi a simpozionului participanții vor marca și împlinirea a 20 de ani de învățământ teologic universitar la Galați.

Comentarii Facebook


Știri recente