Simpozion la Suceava: ‘Stefan cel Mare si Sfant in constiinta Romanilor’

O serie de specialisti din tara, din Republica Moldova si Ucraina au participat ieri la un amplu Simpozion dedicat Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant, simpozion care a avut loc la Universitatea din Suceava, care poarta numele marelui domnitor al Moldovei.

Manifestarea a fost organizata de Catedra de Istorie din cadrul Facultatii de Istorie-Geografie a Universitatii ‘Stefan cel Mare’ din Suceava, in colaborare cu Fundatia Social-Culturala ‘Armonia’ din Suceava si Consiliul Judetean Suceava.

La simpozionul intitulat ‘Stefan cel Mare in constiinta Romanilor’ au participat: Consulul general al Romaniei la Cernauti – Prof. Romeo Sandulescu, Rectorul Institutului de Istorie ‘A.D. Xenopol’ din Iasi – Acad. Alexandru Zub, Prof.Dr. Alexandrina Cernov – membru de onoare al Academiei Romane, si mai multi istorici si cercetatori din Suceava, Cluj, Iasi, Constanta, Bucuresti, Cernauti si Chisinau.

In cadrul Simpozionului au fost abordate o serie de teme privitoare la personalitatea Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant si epoca in care a domnit: ‘Crestinul devenit sfant – Stefan cel Mare’ si ‘Din posteritatea Marelui Stefan’.

Lucrarile s-au finalizat la ora 18.00, dupa care a urmat o dubla lansare de carte. Astfel, ieri a fost lansat volumul ‘Romanii din Transilvania la sfarsitul secolului XVI si inceputul secolului XVII’, semnat de Florin Pintescu, si lucrarea ‘Comunitatile cucuteniene din Bazinul Bahluiului’, de Dumitru Boghian, profesori la Universitatea ‘Stefan cel Mare’ din Suceava.

Comentarii Facebook


Știri recente