Simpozion la Facultatea de Teologie din Târgoviște cu tema: „Gândirea Părinților capadocieni și receptarea ei în doctrina Bisericii „

În zilele de 13 si 14 mai a.c., a avut loc, în cadrul Facultății de Teologie a Universității „Valahia” din Târgoviște, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, simpozionul științific cu tema: „Gândirea Părinților capadocieni și receptarea ei în doctrina Bisericii „.

Organizat pe două secțiuni, evenimentul științific a dorit omagierea Sf. Vasile cel Mare și a celorlalți Părinți Capadocieni, atât prin participarea profesorilor, cât și a studenților teologi dâmbovițeni. Comunicările, susținute de profesori, dar și de masteranzi sau de studenți, au vizat atât aspecte ale vieții, învățăturii și terminologiei Părinților Capadocieni, dar mai ales problematica socială a activității lor și relevanța ei, astăzi, pentru pastorația și misiunea Bisericii. La finalul manifestării au avut loc discuții folositoare și instructive pe marginea referatelor și a comunicărilor.

Sursa: BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TRGOVIȘTEI

Comentarii Facebook


Știri recente