Simpozion județean la Hunedoara

În data de 24 ianuarie 2011, elevii și profesorii de la Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” din Hunedoara au luat parte, cu arhiereasca binecuvântare a PS Gurie Georgiu, Episcop al Devei și Hunedoarei, la aniversarea a 10 ani de la sfințirea Capelei cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi” care funcționează în cadrul școlii, urmat de simpozionul județean „Sfinții Trei Ierarhi – modele de viețuire creștină”, informează episcopiadevei.ro. Totodată, în holul școlii, invitații au putut admira o expoziție de icoane realizate de elevii colegiului.

Aceste acțiuni au făcut parte dintr-un proiect inițiat de domnișoara profesoară de religie Paul Nicoleta. Alături de ea au fost cadre didactice ale Colegiului Economic „Emanuil Gojdu” din Hunedoara: Albu Dalia, Pascal Adrian, Vecliuc Mihai, Solomon Carmen, Luță Mariana, Verman Gheorghe, Bleoca Olguța precum și conducerea școlii reprezentată de domnii directori: Pârvu Anișor și Ungur Georgeta.

La această acțiune au fost prezenți reprezentanți ai Consiliului Județean Hunedoara și ai Primăriei Hunedoara.

Sfințirea și hramul au fost oficiate de un sobor de preoți: Pr. Vasile Vlad-Consilier Administrativ Bisericesc în cadrul Episcopiei Devei și Hunedoarei, Pr. Paroh Grațian Bornemisa, Pr. Cioara -Trif Călin, Pr. Mureșan Alin, precum și arhidiacon dr. Gabriel Valeriu Basa, inspector de Religie la Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara.

Activitățile au continuat, apoi, cu desfășurarea simpozionului „Sfinții Trei Ierarhi – modele de viețuire creștină”. La această primă ediție, simpozionul județean a reunit 43 de lucrări realizate de profesori și elevi din diferite școli. Participanții au dezbătut o tematică vastă, care a cuprins probleme legate de viața Sfinților Trei Ierarhi, Cuvântările Teologice ale Sfântului Grigorie de Nazianz, Creștinul și menținerea sa pe drumul lui Dumnezeu, Familia creștină conform învățăturii Sfântului Ioan Gură de Aur, Termenii trinitari în opera sfântului Vasile cel Mare, Liturghiile în Biserica ortodoxă și timpul săvârșirii lor,Învățături morale desprinse din Omiliile Sfântului Ioan Gură de Aur.

În cadrul evenimentului au fost prezenți elevi de la Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara, Colegiul Tehnic „Transilvania” Deva, Colegiul Național de Informatică „Traian Lalescu” Hunedoara și Colegiul Național „Avram Iancu” Brad.

Toate lucrările prezentate au fost cuprinse într-un CD care a fost editat și publicat cu ISBN. Manifestarea s-a încheiat cu înmânarea mapei care conține diploma de participare, programul simpozionului și CD-ul.

Comentarii Facebook


Știri recente