Simpozion interseminarial la Galați

În cadrul evenimentelor organizate în Arhiepiscopia Dunării de Jos cu prilejul sărbătoririi Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul Eparhiei, la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galați a avut loc simpozionul interseminarial cu titlul: „Tânărul creștin, mărturisitor al puterii de vindecare sufletească și trupească prin Taina Sfantului Maslu”. Lucrările au fost precedate de Sfânta Liturghie, oficiată în Capela instituției de învățământ în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos și a Înaltpreasfințitului Părinte Dionisie, Mitropolit de Corint. După slujbă, ierarhii au vizitat clasele I ale seminarului gălățean, oferindu-le elevilor dulciuri și iconițe.

„Bucuria mea s-a mărit foarte mult pentru că în afară de poporul cu care comunicăm în aceste zile, ÎPS Casian mi-a rezervat cinstea să ne aflăm la începutul acestui simpozion de la seminar care se face pentru întărirea credinței tuturor copiilor care studiază la seminariile din România”, a spus ÎPS Părinte Dionisie, Mitropolit de Corint.

„Ar fi lipsit între publicațiile anului 2012 închinat Îngrijirii bolnavilor și Sf Maslu această voce puternică a tinerilor. Este o voce a sănătății prin credință și este un medicament al însănătoșirii sociale prin solidaritatea și comuniunea tinerilor de la seminariile noastre, adevărate pepiniere ale neamului nostru, ale Bisericii și ale lumii”, a spus ÎPS Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Simpozionul a reunit reprezentați ai seminarelor teologice din București, Piatra-Neamț, Buzău, Târgu-Neamț, Iași, Slobozia, Tulcea, Ramnicu Valcea, Huși dar și de la mai multe licee din Eparhia Dunării de Jos.

În cadrul simpozionului a fost lansat volumul: „Tradiția în familie și școală – Provocările modernismului”, realizat de elevi ai seminarului gălățean.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…