Simpozion Internațional la Iași, deschis în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel

La Iași astăzi, 15 octombrie, în prezența Preafericitul Părinte Patriarh Daniel s-au deschis lucrările celei de-a XII-a ediții a Simpozionului Internațional, organizat de către Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași și Centrul de Cercetare în Teologie Ortodoxă „Filaret Scriban” din cadrul aceleași facultăți, în colaborare cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei și Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, cu titlul „Anul Omagial al Crezului Ortodox și al Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române”. Manifestarea s-a desfășurat în Sala „Doctor Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial Iași și reunește numeroși teologi și ierarhi din țară și străinătate, informează Radio TRINITAS.

Cu această ocazie, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a rostit un cuvânt prin care a mulțumit pentru invitația de a participa la acest eveniment.

„Suntem onorați de această participare la deschiderea solemnă a anului universitar 2010-2011 care totdeauna a fost legată de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva și participarea la deschiderea Simpozionului Internațional dedicat Anului Omagial al Crezului Ortodox. Este o lucrare misionară, nu doar festivă și o lucrare care se afirmă prin care se afirmă deodată demnitatea și responsabilitatea unei școli de teologie. Mulțumim părintelui decan pentru această frumoasă prezentare privind începuturile acestei cuvântări și desigur că, auzind cuvintele pe care le-am rostit la ședința de inaugurare a deschiderii Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași în 1990, vedem că aceleași coordonate sunt actuale și astăzi, mai ales ca înțelegere a teologiei, știința mântuirii și a bucuriei”, a spus Preafericirea Sa.

La final, Patriarhul României a mulțumit încă o dată și a adresat o invitație celor prezenți de a participa la Hramul Ocrotitorului Bucureștilor, Sfântul Dimitrie cel Nou.

„Vă mulțumim, vă dorim sănătate, bucurie și vă așteptăm și noi pe dumneavoastră la Sfântul Dumitru, la hramul Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou și să vă înfrățiți mai mult cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din București”.

Comentarii Facebook


Știri recente