Simpozion Internațional la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Capitală găzduiește, în zilele de 1 și 2 noiembrie, Simpozionul Internațional „Crezul Niceo-Constantinopolitan. Istorie, Teologie și Spiritualitate”. Simpozionul va cuprinde 5 sesiuni, informează TRINITAS TV.

„Ne vom ocupa de formularea Crezului, izvoarele biblice, fundamentarea biblică, apoi receptarea Crezului în Biserică, modul în care Simbolul Niceo-Constantinopolitan este actual în Biserică și face obiectul teologie noastre. Ne interesează modul în care misiunea Bisericii utilizează mărturisirea de credință de la Niceea și Constantinopol. În mod concret se va discuta și de modalitățile prin care în cultul ortodox în predica ortodoxă este prezent Simbolul Niceo-Constantinopolitan”, a spus Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie din București.

La simpozion vor participa importanți profesori din străinătate, printre care și Jean Claude Larchet, renumit teolog francez.

Simpozionul „Crezul Niceo-Constantinopolitan. Istorie, Teologie și Spiritualitate” se va desfășura în Amfiteatrul „Dumitru Stăniloae” din cadrul instituției.

Comentarii Facebook


Știri recente