Simpozion internațional la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București are loc Colocviul Internațional „Influențele creștinismului în Europa contemporană în perspectiva comparată, Franța, România și Elveția”.

„Este important să existe o cooperare între centrele de cercetare care există în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității București și mă bucur că este o continuitate în acest sens. Este important ca într-o abordare dintr-o perspectivă comparată, plecând de la contexte istorice și culturale diferite să se găsească o mărturie comună în fața fenomenului de secularizare care afectează nu doar la nivel conceptual sau ideologic realitatea în care trăim, ci la modul foarte concret”, a precizat pentru TRINITAS TV Lect. Dr. Adrian Lemeni de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București.

Evenimentul este organizat de Centrul de studii și documentare „Societate, Drept, Religie” al Facultății de Teologie Ortodoxă din Capitală.

„Noi suntem foarte curajoși și încercăm să descoperim care mai sunt influențele creștinismului contemporan în societatea europeană. Știm bine că societatea europeană este într-un proces accelerat de secularizare, într-un proces în care viața religioasă este marginală, este împinsă tot mai mult într-o sferă privată și ea nu mai ocupă un loc central așa cum era în secolele anterioare”, a menționat Lect. Dr. Laurențiu Tănase, director al Centrului de Sociologia Religiei din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

O parte dintre organizatori și profesorii participanți au fost primiți joi, la Palatul Patriarhiei, de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Comentarii Facebook


Știri recente