Simpozion international la Durau in perioada 5-8 septembrie 2001

Mari personalitati ale lumii isihaste se vor intruni in perioada 5-8 septembrie 2001 la Centrul Cultural-Pastoral Daniil Sihastru – Durau, in cadrul unui simpozion international avand ca tema Iluminismul si isihasmul.

Simpozionul se va desfasura pe parcursul a trei zile si va aduce in prim plan dialogul dintre credinta si ratiune, pornind de la modul cum s-a manifestat acesta in Europa secolelor al XVIII-lea si al XIX-lea.

Ca modele ale miscarii de reinnoire spirituala din Europa Rasariteana au fost alese personalitatile Sfintilor Klemens Maria Hofbauer (1751-1820) si Prea Cuviosul Paisie de la Neamt (1722-1794).

Printre participantii la seminar se numara si Eminenta Sa Cardinalul Cristoph von Schonborn din Viena, Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Arhimandritul Ioanichie Balan, Acad. Vasile Candea, Prof. Dr. Emilian Popescu de la Universitatea din Bucuresti, Dr. Valentin Pelin din Chisinau si altii.

Sambata, 8 septembrie a.c., participantii la simpozion vor lua parte la hramul Manastirii Sihastria (Nasterea Maicii Domnului), iar duminica, 9 septembrie a.c., vor merge intr-un pelerinaj la manastirile din nordul Moldovei. Pelerinajul include manastirile Dragomirna, Putna, Sucevita, Moldovita, Humor, Voronet.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente