Simpozion internațional la Constanța

Ieri s-au desfășurat la Constanța lucrările Simpozionului internațional ‘Legislația de stat și Legislația canonică din unele țări ale Europei’, la care au participat cadre didactice universitare de la facultățile de teologie și drept din România, Georgia și Republica Moldova, de formație teologică, juridică, filosofică, sociologică etc., care au susținut comunicări științifice cu conținut inter- și pluridisciplinar dedicate cunoașterii reciproce a legislației țărilor participante, după cum informează „Ziarul Lumina”.

Este pentru prima dată când în cetatea tomitană are loc un asemenea eveniment academic ce privește cercetarea științifică din domeniul juridic și canonic din cele trei țări, specifice atât prin istoria, spiritualitatea și cultura lor, cât și prin legislația pe care au promulgat-o de-a lungul secolelor. ‘Prin tematica abordată, atât de cei peste 20 de participanți din străinătate, cât și de colegii lor din țară, de asemenea peste 20 de participanți, care sunt specialiști de prestigiu în universitățile și în țările lor, avem încredințarea că și actualul simpozion internațional va contribui la o mai bună cunoaștere a legislației țărilor și bisericilor noastre, care are nevoie de un studiu și o evaluare comparativă. Precizăm că atât Institutul de studii religioase, culturale și juridico-canonice al Arhiepiscopiei Tomisului, înființat doar de o lună, cât și Centrul de studii și cercetări religioase și juridico-canonice al celor trei religii monoteiste (CRM) al Facultății de Teologie din cadrul Universității ‘Ovidius’ din Constanța își aduc o contribuție meritorie și la afirmarea culturii juridice și canonice românești și europene, și, ipso facto, la sporirea numărului de evenimente academice, universitare, de referință națională și internațională, care au loc în urbea noastră’, a precizat prof. univ. dr. Nicolae V. Dură, directorul Institutului de studii religioase, culturale și juridico-canonice al Arhiepiscopiei Tomisului.

Astăzi, participanții la simpozion fac un pelerinaj la câteva așezăminte dobrogene, având astfel prilejul să cunoască cultura și spiritualitatea creștin-ortodoxă dobrogeană.

Lucrările simpozionului s-au desfășurat la sediul Arhiepiscopiei Tomisului și a fost organizat de către Institutul de studii religioase, culturale și juridico-canonice al Arhiepiscopiei Tomisului și de către Centrul de studii și cercetări religioase și juridico-canonice al celor trei religii monoteiste (CRM) al Facultății de Teologie din cadrul Universității ‘Ovidius’ din Constanța.

Comentarii Facebook


Știri recente